Monday, May 30, 2011

Nunoviltimine

Eelmisel nädalal sai salongis Teeme Teistmoodi Ira juhendamisel katsetatud nunoviltimist. Viltimine nagu viltimine ikka aga sel korral ühendasime villa kangaga. Viltimine üldse ja selle erinevad tehnikad on pärit Mongooliast, kus hakati esimesena kaameli - ja lambavillast jurtadele katteid tegema. Lisaks valmistati vildist rõivaid, madratseid, patju ja mänguasju lastele.
Viltimise tehnikaid on erinevaid ja igaüks peaks endale meelepärase valmistusviisi leidma:
  • märgviltimine
  • kuivviltimine
  • nunoviltimine
  • pesumasinas viltimine
  • spetsiaalse viltimismasinaga viltimine
Nunoviltimise sünnimaaks peetakse Jaapanit ja sõna "nuno" tähendab kangast - seega nunoviltimine ongi kanga ja villa omavaheline ühendamine rullimise teel. Kangaid, mis nunoviltmiseks sobivad on päris palju. Villalooriga võib ühendada siidi, viskoosi või polüestrist pitsi. Tulemus on iga kord omanöoline ja üllatusi pakkuv. Loomulikult võib juhtuda, et vahel vill ei haaku kangaga, ega seda enne ei tea, kui ei katseta. Sel moel valminud kangas on erakordselt soe ning sellest saab teha väga erinevaid asju: kotte, kohvikannusoojendajaid, võtmehoidjaid, bolerojakikesi, beebitekke vankrisse ja nii edasi, nimekiri saaks lõputu.
Sel korral valmisid minul võtmehoidjad, telefonikotike ja udupeen ridikül, kuhu eelpoolnimetatud esemed ka sisse mahuvad.








No comments:

Post a Comment