Tuesday, January 31, 2012

Teenusedisain - nõelapadjamuffinid ja pitsilised purgid

Juba ammu olen mõelnud, et peaks endale kenad purgid ja nõelapadjad meisterdama, et koolitustel ja laste sünnipäevadel vastav meeleolustik luua. Nii saidki beebi piimapulbri purgid uued kuued ja vanast teksapükstest kenad muffinid.
Loe viimasest meeleolukast sünnipäevast moesalongis Teeme Teistmoodi siit




Friday, January 27, 2012

TK Värvispekter 2012- uus katse, vilditud ehted

Esimest korda osalen projektis ja kohe sain reeglite rikkumise eest sugeda. Valge tähendab valget, mitte terakestki teisi toone. Selge! Tegin siis uue töö ja olen ikkagi väga rahul. Ilus mummuline patsikumm ja lill, mille kinnnitan niidiga ühe varem valminud vildist koti külge. Niidiga just seetõttu, et ei tohi olla terakestki teist värvi ja sellisel juhul ei saa ju prossinõela ka kasutada.

Jaanuar on möödunudki viltimise tähe all ja see on väga mõnus tegvus just talvisel ajal. Siin allpool on käsitöösalongis Teeme Teistmoodi valminud tööd. Minu omad on sinise ja valgega. 



Meenutus Vääna Külakojas toimunud suurest üle Eestilisest Käsitööpäevast, kus toimus rahvuslikus stiilis ehete nõelviltmine. Tööde autor Aira Ermel, kes on Vääna Külakoja perenaine ja oli sel päeval töötoa juhendaja. 


Monday, January 23, 2012

Isetegija Teeme Koos projekt Värvispekter 2012

Osalen Isetegijate portaali koostegeisel Värvispekter 2012. Projekti raames on igal kuul oma värv ja just seda tooni ese tuleb ka valmis teha. Jaanuari värv on valge. Ilus, lihtne ja puhas. Valmisid kõrvarõngad ja juukseehted pruudile. Kasutaud on iidset Jaapani Kanzashi lillede voltimistehnikat.




Kanzashi

Ja sõnad on liigsed.....
Eksklusiivsed juukseehted ja prossid.






Saturday, January 21, 2012

Pärlimängud - juukseaksessuaarid ja lumehelbed

Teisipäeval käisin Vääna Külakoja padjaklubis. Aira näitas sel korral ühe väga lihtsa pärlitest ja traadist peavõru tegemist. Hing jäi haigeks ja kuna ma olen koju varunud suurtes kogustes pärleid ning raamatu nimega "Tähesära", kus sees imeliste lumehelveste tegemise juhendid, siis arvata võib, et ma ainult ühe peavõruga ei piirdunud.
 Laupäev pidi olema mul puhkepäev, lubasin endale, et täna ma midagi ei nikerda. Oma lubadust ma pidada ei suutnud. Tegin peavõrule lisaks ka klambri, mille õpetuse leidsin Helmehaldja õpitubade kalendri juurest, ning siis tegin ühe jutiga kolm lumehelvest ka. Kõige väiksem oli esimene, nii öelda proovitöö. Juhtus nii, et kuue saki asemel sai valmis viis. Keskmise läbimõõt on umbes  6cm ja suurema oma 10cm. Suurema helbe puhul oleks võinud jämedamat traati kasutada (6mm) aga mul ei olnud seda. Igatahes hea kingiidee jõuludeks :-).                        





Metall-lehega kaetud FIMO

Kõik on uus jaanuarikuus. Sel nädalal tegelesin uute huvitavate asjade tegemisega. Esimest korda puutusin kokku FIMO saviga. Esmaspäeval käisin Helmehaldjas kursustel ja sealses õpitoas valmisid metall-lehega kaetud kõrvarõngad ja kaelaehted.
Sel nädalal jõudis minuni Sysimusta Steampunk stiilis taksipross ja mulle tundub, et olen endale uue lemmikstiili leidnud. Seega on esmased sammud savi vallas tehtud ja peagi katsetan Steampunk stiili.  


Mehine kingitus

Idee leidsin Pinterestist ja tegin vastavasisulise postituse ka Teeme Teistmoodi blogisse. Mulle endale nii väga see mõte meeldis ja õnneks leidus kohe ka esimene "ohver". Kingile lisas vürtsi veel see, et kingisaaja elukaaslane oli talle sünnipäevaks kinkinud Jamie Oliveri kokaraamatu. Mina ei teadnud kokaraamatust midagi ja seda uskumatum kokkusattumus see oli. Vähemalt läks õigele inimesele ja loodetavasti hakkab usinasti kokkama.

Friday, January 13, 2012

Käekotid

Esimest korda proovisin kotiraudasid, millele tuleb kott liimida. Päris keeruline oli. Esiteks ei ole ma kindel, et mul on selleks õige liim ja teiseks on see paras pusimine. Piltidel olev kolmas käekott on poolenisti taaskasutus. Rauad ja rihma eemaldasin vanalt kunstnahast käekotilt, mis oli juba üsna kulunud. Tegin selle järgi lõike ning kasutasin ära vana koti voodri ja põhjatugevduse. Selle koti lõige on väga hea, sel on põhi ja küljed piisavalt laiad.





Monday, January 2, 2012

Preili Bella teksasussid

Täpilised tassid, täpilised kangad, erksad värvid - see on minu kirg, kui nii võib öelda.
Jänes sai valmis tükk aega tagasi, ainult silmi ei olnud peas. Teeme TeistMoodi salongi perenaine, Erika, käis mulle juba ammu peale, et õmble kasututest teksadest beebisusse aga vaim ei tulnud peale. Minuga ongi nii, et kui ei käi ära seda õiget "plõksu", siis ma ennast liigutama ei hakka. Sattusin vilditud sussidest niivõrd hoogu, et katsetasin ka erinevaid teksasusse. Kõik pildil olevate esemete lõiked on suhteliselt vaba käe joonistus.
Eriliselt isutab mind üks Etsy poe lehekülg, mida võite ise kaeda siit. Juba küpseb peakseses mõte ühtedest minu vanadest tviidpükstest, millest saaks Bellale kenad papud ja kleidikese....






Preili Bella kaunid viltsussid

Aasta esimesed päevad kulgesid rahulikus tempos ning otsustasin valmis teha ühe ammuse mõtte. Idee hakkas tegelikult idanema Martha Stewarti webis nähtud beebisussidest. Kuna viidet ei ole salvestanud, ainult lõike, siis ei ole kahjuks originaalpilte näidata ega viidata. Susside lõiked leiab siit.
Kui seal veebis natuke ringi surfata, leiad mitmeid erinevaid vilditud susside lõikeid ja mõtteid. Mina lisasin omalt poolt sinistele sussidele arhailise tikandi ja need ongi minu suured lemmikud. Punased sussid rüüži ja pärlitega said ka päris armsad. Rohelised on igapäevaseks kasutuseks. Nüüd ongi Bellal igaks päevaks erinevad sussid ja tähelepanelik vaataja näeb, et osaliselt on sattunud kaadrisse ka sussidega sobivad kohviserviisid :-). Oh, meil on siin kodus ilus elu, muudkui kohvitame, oleme ilusad ja vahetame susse.
Olgu öeldud, et kogun mummulisi kohviserviise, kui su vanaema riiulis juhtub olema miskit täpilist ja kui ta neist loobuda raatsib, võib mulle teada anda.
Materjaliks oli sel korral ostetud käsitöövilt, kuid kindlasti tahaks ühed sussid teha nunovilditud kangast, veel tasuks katsetada vanutatud villast kampsunit.