Friday, August 19, 2011

Reede - laagri viimane päev

Ja kätte jõudiski laagrite viimane päev. Peab ütlema, et ülimalt tore oli, vähemalt minul ja lastele tundus samuti meeldivat. Erilised tänud Vääna Külakojale ja Aira Ermelile, kes lahkelt lubas hubases kojas laagrit läbi viia. Lapsed olid väga usinad ja seda ka viimasel päeval. Hommikul valmistasime lõbusat lauamängu ja pealelõunal tegime koos küpsisetorti ning viltisime. Viltimine on laste lemmiktegevus, sellest sain ma juba eelmisel nädalal aru, hoolimata mõnest vigastusest, mis oli tingitud liigagarast nõelaga vehkimisest.
Aira oli saanud tellimuse päkapikkude ülemuselt ja õmbles valmis seitse päkapiku mütsi. Juhin tähelepanu, et mütsid on erkordselt suured, järelikult on lapsed olnud sel aastal väga tublid ja ka kingitused saavad olema pirakad.











Neljapäev - lilleehted, palju seebimulle ja puhas rõõm

Neljapäeval tegime juukseaksessuaare. Valmisid peapaelad, juuksekummid ja klambrid. Vahelduseks viisime lauad õue ja tegime seebimullikunsti, värvisime lepatriinusid ja maasikaid.











Ne

Wednesday, August 17, 2011

Kolmapäev - salvrätitehnika ja käekotid

Kolmapäeva hommikul alustasime käekoti kujundamisega, ehk siis salvrättidest motiivide välja lõikamise ja kotile liimimisega. Salvrätitehnika lakk peaks küll 24 tundi enne kuivama ja alles siis tohiks vasakult poolt triikrauaga kuumutada, kuid meie lastel niikaua kannatust ei olnud. Pealelõunal hakkasime lakki fööniga kuivatama ja Aira õmbles kotid kokku ka. Mõni kotike jäi ka neljapäeva hommikuks. Veel tegime kangajääkidest lilli ja ühtlasi õppisime nööpe õmblema. 





Tuesday, August 16, 2011

Teisipäev - fantaasialoom ja pliiatsitopsid

Meeleolukas päev on õnnelikult õhtusse veerenud. Täna valmisid lustakad fantaasialoomad: öökullid, kassid ja jänesed. Õmblemist oli palju ja laste väikesed näpud pidasid raskele tööle kenasti vastu ning tundus, et kõigil oli väga hea meel, et koju sai viia uue mängukanni. Paar eriti nobedate näppudega tüdrukut jõudsid isegi mitu looma valmis teha, et kodus ootaval õel või vennal meel väga kurb ei oleks. Pealelõunal said kasutud plekktopsid uued kuued. Tüdrukutel lähevad silmad alati särama, kui välja tuua pärlikarp ja sõlmida paar ilusat lipsukest. Nii saidki algselt meremehestiilis kavandatud purgid märksa edevamad kuued selga. Homme, siis salvrätitehnika ja käekotid.







Laste Loovuslaager 15-19.08.2011 - esimene päev!!!

Esimene laagripäev möödus kiirelt. Nagu eelmiselgi nädalal, siis ka sel korral alustasime nõelapadja tegemisest, et terve nädala jooksul püsiksid nööp- ja õmblusnõelad ühes kohas. Pealelõuna oli viltimismaailma päralt. Kui alguses tundus, et väiksemad lapsed väga viltimisest ei hooli ja lippasid õige pea lauamänge mängima, siis mingi hetk avastasin, et kõik on kenasti laudade taha tagasi hiilinud ning viltimine käis täie hooga. Nii valmisid kenad pärlid, lilleprossid ja loomakesed. Homme on plaanis valmsi õmmelda fantaasialoom ja teha meremehe stiilis jutenööriga ning kangaga kaetud purke.







Sunday, August 14, 2011

Reede - lõbus lauamäng sügisõhtuteks ja meeleolukas küpsisetordi meisterdamine

Viimane laagripäev jõudiski kätte. Meisterdasime ühe toreda lauamängu, millega sisustada vihmaseid sügisõhtuid. Pärastlõunal tegime küpsisetorti ja joogiks puuviljabooli. Selgus, et kõige enam meeldis lastele viltida, käekoti ja lemmiklooma tegemine. Igatahes laager läks kenasti korda ja meeldis nii lastele kui ka lastevanematele ja mulle endale ka.