Sunday, October 17, 2010

Väikese meremehe oma tuba - lihtsalt ja osavalt!






Idee lapsele meremehestiilis tuba teha küpses minu peas kõik 9 kuud, mis ma Aaronit ootasin. Mõeldud tehtud. Kodus seisid kaks üsna koledat kasespooniga kappi, mis olid minu kasutuses juba keskkoolipäevil. Väike lihvimine ja uus valge värvikiht tegid imet. Kaunistuseks kleepisin ustele ankru ja laeva rooliratta (hiljem mõtlesin, et oleks võinud ikka ise joonistada, tulemus oleks olnud kenam).





Mälestusesemete ja fotode aluseks sai vana lauajupp ja sobivas toonides akrüülvärvidega võõbatud pesulõksud (tulevikus tahaks joonistuste tarbeks teha pesunööri-lõksu- variandi). Vanad vinüülplaadid sobivad hästi fotode aluseks, kuid nendesse aukude puurimine on paras katsumus.








Kõige keerulisem ja ajamahukam oli sobivates toonides kangaste leidmine. Poemüüjad küll tunnistavad, et meremeheteema on populaarne ja palju küsitud, kuid kvaliteetset ja nägusat puuvillast kangast neil pakkuda ei ole. Seega sai ikka mitmeid kordi kangapoode külastatud, nii taskukohasemaid kui ka kallimaid. Lõpuks siiski Kangadžunglist õnnestus sobivad toonid koju tuua, millest valmis mängutekk, tasku voodile ja voodipesu.


Viimase lihvi andsin Ikea valgetele karpidele salvrätitehnikaga.












Vana diivan sai Jyskist uue katte ja kenad ankruga padjad. Vahel tasub piiluda naljakatesse kauplustesse, mis esmapilgul tunduvad suhteliselt kahtlased. Nii leidsin ankruga kella Viljandi bussijaama kila-kola poes ja see oli nii odav aga samas täpselt see, mida vaja.

No comments:

Post a Comment