Wednesday, November 30, 2011

Läheb peoks! Pidulikud käekotid ja juukseehe

Aasta pidude hooaeg on peagi käes! Kui iga naisterahva garderoobi must have on väike must kleit, siis ei tohiks puududa ka väike must ridikül. Kaunistustega või ilma, see on igaühe otsustada. Vahel võib ka täitsa ilma, las käekott kõnetab vaatajat läbi lihtsa vormi. Kui piiluda moeareenile, siis on käekottidel karusnahast detailid, narmad, narmastest tutid ja suled. Mina lisasin Kanzashi lilled ja sobivale juukseehtele ka suled.  




Monday, November 28, 2011

Luksuslikud pärliprossid

Paar nädalat tagasi juhendasin pärliprosside õpituba ja kaevasin oma kapisahtlist välja juba varem valminud, kuid pildile mitte pääsenud prossid. Teenimatult kapipõhjas paguluses olnud ehted on ikka ütlemata kenad ja on rõõm neid taas eksponeerida ning jäädvustada. Kanda loomulikult ka, eriti pehmete kudumite peal ja miks ka mitte villasel mantlil.
Siinsele ühispildile on sattunud  lisaks minu prossidele õpitoas valminud ehted.



Tsunami Kanzashi - liblikad ja lilled

Möödus taas tore õhtu salongis Teeme Teistmoodi, kus ma õpetasin huvilistele Kanzashi lillede tegemist. Juba ammu olen tahtnud liblikat valmistada ja täna sain mõtte teoks teha. Ise jälle nii õnnelik ja rahul. Just täpselt nii vähe on mul õnneks vaja.


Tuesday, November 22, 2011

Kanzashi lillede õpituba peagi tulekul

Tule ja meisterda koos minuga viimast korda sel aastal Kanzashi lilli. Minu kogemus ütleb, et need õied ei jäta külmaks mitte ühtegi naist ja vahel ka meest (jõulumeest). Kui päris aus olla, siis üks erandlik juhus on olnud. Suvel toimunud laadal tiris meesterahvas oma naise mu lillede juurde ja oli väga vaimustuses, et ikka vaata, kui ilusad lilled, tahad ma ostan sulle. Naine mossis näoga, et ah, mis mina. Kus ma neid ikka kannan ja mina ei tea ja mina ei taha. Tükk aega mangus oma prouat aga viimane ei võtnudki vedu. Õnneks selliseid frukte ei ole mul rohkem olnud au kohata.

Ole kohal 28.11 kell 17.30 asukohaks on moesalong TeemeTeistmoodi Tallinnas Tulika tn19. Oma tulekust anna teada erika.korge@gmail.com, osalustasu on 12 eurot ja kõik vajalikud materjalid on kohapeal olemas.





Kangast lill

Sel korral sai tehtud midagi tõeliselt lihtsat. Seda lille on tore meisterdada koos lastega. Esmalt on vaja heegelnõela ja sobivas toonis lõnga. Moodusta viiest kettsilmusest ring, esimene ring heegelda ühekordsete sammastega, teisel ringil lisa igale ühekordsele sambale üks õhksilm vahele. Kui see on valmis, siis rebi kangatükkidest umbes 10cm ribad ning sõlmi need iga samba külge. Mida õhulisem ja hargnevam kangas on, seda efektsem see õis jääb. Tee sellest prosse, juuksekumme või klambreid. 


Friday, November 11, 2011

Geelküünlad

Eelmisel nädalal oli taas tore salongiõhtu moesalongis Teeme Teistmoodi, kus Terje juhendamisel valmistati geelküünlaid. See oli igati sobilik ettevõtmine hingedepäeva õhtul.
Geelküünalde valmistamine ei ole keeruline. Valmis geelimass sulatatakse aeglaselt vesivannil ja asetatakse sobivasse nõusse. Kaunistuseks sobivad pärlid, nööbid, kuivatatud lilled või ka spetsiaalsed geelküünalde värvid. Soovi korral võib lõhnastamiseks lisada eeterlikke õlisid.





Wednesday, November 9, 2011

Pildiga padi isadepäevaks

Nagu kõnekäänd ütleb, nii ka on - pagar on näljas ja rätsep on paljas. Nii see on minugagi. Olen kingituseks ja tellimuse peale nii mõnedki padjad valmistanud aga enda lapsele olid need veel tegemata. Pilt oli prinditud ja õmblemist alustasin juba pool aastat tagasi aga valmis sain need alles nüüd. Sel korral ilma pitside ja satsideta nagu ühele tõsisele meremehe kohane. Selline padi on tore kingitus ükskõik milliseks tähtpäevaks- isade- või emadepäevaks, jõuludeks või sünnipäevaks ja kindlasti ka sõbrapäevaks.

Varem valminud patju võib piiluda siit
Teen neid ka tellimuse peale. Võta ühendust ja peame nõu :-) Minu kontaktid leiad siit