Saturday, December 31, 2011

Meeleolukat aastavahetust!

Aasta 2011 oli mitmes mõttes eriline. Sai tehtud kõvasti tööd, käsitööd ja veedetud aega oma pere ning sõpradega, sündis tütreke. Olen juba nii vana küll, et aastavetusel mingeid grandioosseid lubadusi ei anna. Kui midagi tahan, siis teen kohe ära :-) ja kui ei tee, ju siis nii väga ikka ei tahtnud ka. Kuid siiski on detsembrikuu viimase päeva õhtu hea aeg vaadata lõppenud aastale tagasi ja meenutada, samuti on see suurepärane aeg soovida lähedastele kõike head ja hoida pöialt, et suurimad südamesoovid täituksid meil kõigil.

Wednesday, December 28, 2011

Helkurid, ikka helkurid

Minu valmistatud helkurid on osutunud tõeliseks hitt-tooteks ja kenad on need tõesti. Isegi on enda jope küljest üks ära ostetud ning sain veel pragada, et miks ma nii ilsaid ja vajalikke asju ei kanna müügiks kaasas. Vahel saavad ju otsa ka.
Nüüd on kollektsioon veelgi täienenud. Valikusse on lisandunud helkurid lastele - roheline prin, liblikas, sõbralik kummitus, taks ja krants. Naisperet rõõmustavad mitmed uued värvid - lisaks mustale ja punasele on valikus ka valge ja roosa pitsiga kaunistatud variant. Meestel sobib mantli külge rippuma lihtne must helkur ilma lisandita. Kel soovi, see võib minuga ühendust võtta. Olge nähtavad!




Midagi enda hingele

Eks see on juba omajagu kulunud klišee, et pagar on näljas ja kingsepp paljajalu. Nii oli see ka minuga, ei olnud mul ilusat kaelaehet ega suletutti juustesse, kenast mustast käkotist rääkimata. Õnneks need väiksed vead said veel 2011nda aastanumbri sees parandatud. Ees seisis udupeen vastuvõtt Estonias ja sellele eelneva päeva hilisõhtul hakkasid näpud nobedasti liikuma. Lisaks aksessuaaridele valmis ka ilus plisseerkangast pikk kleit, mida hetkel veel pildil ei ole, aga küll kunagi jõuab ka jäädvustused teha.
Mittetavapärase tegumoega kotirauad on pärit Abakhanist, väga sümpaatne leid peaks mainima. 





Friday, December 23, 2011

Kaunist jõuluaega!

Jõulurõõm on talveajas,
kodurahus hubases,
ootab lapse kodumajas,
kõigis nende tubades.
Jõulurõõm on sinu andes
nagu särav päikesekiir.
Seda annet endas kandes
selgemaks saab silmapiir.
Jõulurõõm on sama vana,
kui sa teda tundma said:
esimene jõuluvana,
tema esimesed paid.

Tuesday, December 20, 2011

Jõulusokid

Mul oli tõsine plaan lastele jõulusokid ja kalendrid õmmelda, kuid kahjuks plaaniks see jäigi. Olin juba üsna õnnetu, et ei ole sussi aknale panna ega sokki kaminale riputada, kui meenus, et minu hea sõbranna Varje kinkis mulle ju ilusad tuttidega põlvikud. Ütles veel, et näe, sina kogu aeg teed teistele, ma tegin sulle ka midagi. See oli tõeliselt armas kingitus. Kuna need sokid on ütlemata kenad, siis sel talvel ma neid nagunii jalga panna ei raatsi. Rohkem vaatamiseks ja riputasin need välja. Aitäh, Varje!


Sunday, December 18, 2011

Pühapäev lastega - loovustuba Keilas ilukeskuses Püramiid

Pühapäeval juhendasin Keilas ilukeskuses Püramiid laste loovusstuudiot.  Sel korral tegelesime põhiliselt viltimisega ning nii valmisid linnud, põrsad ja kuusekaunistused. Minu suureks rõõmuks olid tegevused laste emadele, isadele ja vanaemadele sama huvitavad, kui lastele endile. Järgmisel korral ootamegi lapsi koos vanematega ja meisterdamislusti jagub nii suurtele kui ka väikestele.  Kui väiksemad tegelased tüdinevad käsitööst, siis võivad nad minna mängutuppa mängima ning vanemad saavad rahulikult meisterdused lõpetada. Jälgige minu blogi ja Püramiidi Facebooki lehekülge.













Vilditud ehted

Jõuluvana kingikotti. 21. detsembril on moesalongis Teeme TeisMoodi jõulupidu, kus tuleb jõuluvana kingikotti poetada endavalmistatud kingitus. Kõik kindlasti eeldavad, et minu kingituseks on Kanzashi õis, sest neid ma teen kõige enam, kuid sel korral on midagi sooja ja villast, kuid ilusat ja õrna. 





Käsitöö koolitused kontoris - hea võimalus hetkeks töömuredest eemalduda

Ega siis asjata öelda, et raamatupidajad on üks tark rahvas. On üks vahva firma, mis igal aastal enne jõule korraldab oma usinatele töötajatele kolm erinevat käsitöökursust, et oma kätega kingitused valmistada. Nii on kingimure väiksem ning ka igasugustele lasteaia laatadele ja väljamüükidele toredad asjad olemas. Esimesel korral tegime Kanzashi lilli. Kui alguses ka mõni proua ütles, et oi tema ei ole kunagi käsitööd teinud ja temale see üldse ei meeldi, siis lilli nähes ei suutnud ka nemad kõrvaltvaatajaks jääda. Sushi ja sake sobisid Jaapanist pärit Kanzashi lillede tegemise juurde suurepäraselt. Kaunist pühadeaega kõigile osalejatele!






Thursday, December 1, 2011

Tsunami Kanzashi - killuke luksust

Õige aeg..., õige koht..., õiged toonid ja õige meeleolu.... Mina tean luksuse retsepti! Killuke musta, külluses kulda ja näpuotsaga sulgi. Head kandmist :-)

Valmis said kaela- ja juukseehted ning prossid.