Monday, April 25, 2011

Kallimast kallim padi

Miks mitte jäädvustada pere ilusaimad hetked patjadele. Neid patju on võimalik väga erinevaid disainida - väikestele printsessidele satsivahused või mitte nii vahused minimalistliku joonega interjööri. Ära saab kasutada nii uut kui ka vana kangast. Lase ainult mõttel lennata!
















Väike kingitus väikesele preilile

Sellest on nüüd küll väga kaua aega möödas, kui ma selle kingituse valmistasin. Kahjuks on need sussid jäänud esimeseks ja viimaseks katsetuseks. Kindlasti mitte sellepärast, et ei õnnestunud. Pigem seetõttu, et see märgviltimine on päris väsitav toiming, rääkimata vee ja seebiga mäkerdamisest. Sügav kummardus presidendiproua Evelin Ilvese hitt-kostüümi viltijale-disainijale :-). Ma isegi ei taha teada, kui palju aega ja energiat selle kurikuulsa kostüümi tegemisele kulus.
Postkaartide tegemine oli mulle rohkem meelejärgi :-)









Vanast uus - värvilised plekk-karbid

Koju oli kogunenud suur hulk erinevaid plekk-karpe, igaüks isevärvi ja kirjadega. Ei ole just meeldiv vaatepilt. Mõtlesin, et olen kaval ja lasen spray-värviga üle ning ongi kogu lugu. See ei olnudki nii lihtne, kui oleks võinud arvata. Värv valgus laiali, jäi ebaühtlaselt ja ei katnud piisavalt. Sügav kummardus graffiti meistritele, kes suudavad sellistest nõmedatest värvipudelitest kunstiteosed välja võluda. Igatahes esialgu mõtlesin, et see hea plaan läks vett vedama, kuid appi tuli vana hea akrüülvärv ja tükk porolooni. Tupsutasin karbid üle ja peitsin peaaegu kõik vead. Nendele karpidele võib soovi korral lisada ka salvrätimotiive. Vasakul ongi üks lõuend kaetud akrüülide, krakleelaki ja salvrätitehnikaga.










Väikese kapteni öölamp

Järgmisena on plaan ette võtta kõik igavad-odavad lambid kodus (ja neid ikka on...) ning need ära tuunida. Lamp, mis sobis viis aastat tagasi ideaalselt korterisse, ei leidnud uued kodus mitte kuidagi rakendust ja lihtsalt tolmus panipaigas. Ühel märtsikuu igaval õhtul võtsin kätte ja tegin sellest Aaroni tuppa öölambi. Kummaline on see, et meretemaatika on olnud läbi aegade väga populaarne aga kui hakkad otsima triibulist kangast, lampi või teisi mereteemalisi aksessuaare, siis see osutub tõeliseks mission impossible`ks.





Vaja läks natuke akrüülvärve, salvrätte, kraklee tekstiililakki, jutenööri ja PVA liimi.

Sunday, April 24, 2011

Lilleline kevad

Kevad on käes ja mind on taas vallutanud flower power! Valmis on saanud terve kollektsioon prosse ja juukseaksessuaare. Enda lemmikud on valge ja fuksiaroosaga õied, kuid imelised on ka lumivalged. Tegelikult meeldivad need mulle kõik, kõige sagedamini kannan neid prossidena jakkidel. Kanzashi lillede vamistamine on nagu meditatsioon ja joogatunde ei olegi enam vaja, sest kord tegema hakates ei saa mitte kuidagi pidama....